Fire Fighting Layer

2012, juni - Op 27 juni 2012 is officieel octrooi verleend aan de  Fire Fighting Layer door het NL Octrooicentrum, onder nummer 2005895. De Fire Fighting Layer werd ontwikkeld door ingenieursbureau Bartels en Voorbij Betonsystemen. Het gaat om een brandwerende betonplaat die geschikt is voor wanden, vloeren en plafonds van onder andere tunnels en parkeergarages.

Aan constructies van gewapend beton in de utiliteitsbouw en infrastructuurtoepassingen, zoals tunnels en parkeergarages, worden steeds strengere eisen gesteld op gebied van brandwerendheid. Door toepassing van het FFL product kan men op een praktische manier aan de strengere brandveiligheidseisen voldoen. Het thermisch isolerend bekledingssysteem is een duurzaam en isolerend afwerkingsmateriaal met en levensduur van 100 jaar.FFL

De Fire Fighting Layer bestaat uit een betonnen plaatelement voorzien van een brandwerende afdeklaag, die wordt gekoppeld aan de constructie. Tijdens de bouwfase van de constructie doen de FFL elementen dienst als bekisting. Na verharding van de beton verandert de functie van de plaat en leveren de elementen de gewenste brandwerendheid. In één werkgang levert dat volgend de ontwikkelaars twee voordelen op: een besparing in tijd en geld.

Meer> www.bartels-global.com/

Filmpje>