Kwelscherm van gerecycled kunststofkwelscherm


2013, januari 2013 - Het bedrijf Profextru introduceerde in januari een nieuw kwelscherm van gerecycled kunststof. Bijzonder aan deze schermen is volgens de leverancier dat ze volledig waterdicht zijn door een zwelkoord van zes millimeter dik, dat tot zes keer groter kan worden zodra het in aanraking komt met water. Hiermee wordt de waterdichtheid gegarandeerd. Het nieuwe kwelscherm is een alternatief voor bentoniet wanden en met een lengte tot twaalf meter zijn de mogelijkheden voor de toepassingen groot.
Het is bovendien mogelijk deze schermen trillingsvrij te plaatsen door middel van voorboren. Hierdoor ontstaat er voldoende ruimte om de schermen eenvoudig de grond in te drukken. Doordat er bij het plaatsen geen trillingen ontstaan, hebben omliggende woningen geen last van mogelijke scheuren in muren of kozijnen. Wanneer er wel mag worden getrild en voor plaatsingen in zandbodems, wordt een andere techniek gebruikt. In de kokers van de schermen komt een stalen mal met buizen die rechte plaatsing garandeert en tevens als spuitlans voor de zanderige bodems kan worden gebruikt.

Profextru brengt de oeverbeschermingssystemen op de markt onder de naam Prolock. Deze systemen zijn een duurzaam alternatief voor hardhouten damwanden. Het gepatenteerde systeem bestaat uit zeer sterke 100 procent gerecyclede pvc schermen in combinatie met onbehandelde naaldhouten palen. Het scherm keert de grond en de langere palen geven de sterkte en stijfheid aan de totale constructie.

Meer info: www.profextru.nl