Rubberen huis Texel
Huis van rubber


2014, augustus - Deze zomer is op Texel een bijzonder vakantiehuis in gebruik genomen, gemaakt van rubber. Het werd gerealiseerd door Benthem Crouwel Architects samen met Bouwbedrijf Dekker de Vries. Het huis heeft een houtskelet dat is afgewerkt met zwart spuitrubber.
De elementen zijn prefab gemaakt in de timmerfabriek van hoofdaannemer Bouwbedrijf Dekker de Vries in IJmuiden. Alle naden en overgangen zijn vervolgens door verwerker HPS Liquid Rubber voorzien van een laagje Liquid Rubber HighBuild S-200 en verstevigd met geotextiel, waarna een dekkende laag rubber op de elementen is aangebracht.
De opdrachtgever - een particulier - wilde een huis dat past op Texel, eiland van schapen en vissers. Vandaar dat is gekozen voor het uiterlijk van een schapenboet: een opslagschuurtje dat typisch is voor Texel. De boeten hebben een zadeldak met een afschuinde kopkant en zijn geori├źnteerd op het zuidwesten, de overheersende windrichting. De toegangsdeur bevindt zich aan de rechte, luwe zijde op het noordoosten.

Bron Bouwwereld>

Meer op de site van Liquid Rubber>