Bouwsysteem van carbon buizenrefitech


2017, juni - Tijdens de vakbeurs Materials - 31 mei en 1 juni in Veldhoven - lanceerde Refitech ronde koppelstukken van carbon, wat volgens de Waalwijkse carbonspecialist een wereldprimeur is. Het betekent volgens het bedrijf een belangrijke uitbreiding standaardassortiment van carbon buizen en kokers dat Refitech BV aanbiedt aan industriële gebruikers. Een dergelijk volledig bouwsysteem van carbon was tot nu toe nog nergens ter wereld te krijgen.
De koppelstukken zijn gebaseerd op carbonfiber epoxy en volledig hand-gelamineerd. De vierkante stukken horen bij de vierkante koker van 25x25 millimeter van Refitech; de ronde zijn te combineren met de Refitech buizen van 30x28 en 30x27 millimeter. Door een slimme toepassing van pasringen tijdens het verlijmen kunnen gebruikers ronde buizen van beide wanddikten door elkaar gebruiken.Lichtgewicht bouwsysteem van ronde carbon koppelstukken en buizen. Een volledig bouwsysteem van carbon was volgens Refitech tot nu toe nog nergens ter wereld verkrijgbaar.
Refitech is gespecialiseerd in de engineering en productie van industriële componenten van composiet, met name carbon fiber. Dit materiaal biedt volgens Refitech uitstekende mogelijkheden voor het construeren van lichtgewicht, sterk en stijve ‘high performance componenten’ voor technische producten en machines.
De koppelstukken zijn gebaseerd op carbonfiber epoxy en volledig hand-gelamineerd. De vierkante stukken horen bij de vierkante koker van 25×25 millimeter van Refitech; de ronde zijn te combineren met de Refitech buizen van 30×28 en 30×27 millimeter. Door een slimme toepassing van pasringen tijdens het verlijmen kunnen gebruikers ronde buizen van beide wanddikten door elkaar gebruiken.

Zulke systemen worden onder meet toegepast in beweeg- en robotarmen voor het geautomatiseerd verplaatsen van relatief lichte gewichten op zeer hoge snelheid en met hoge nauwkeurigheid, maar bijvoorbeeld ook bij robotgrijpers en grijpers voor spuitgietmachines, waarbij het conventionele aluminium frame wordt vervangen door carbon. Verder valt te denken aan statieven voor proef- of meetopstelling van meetinstrumenten die bloot staan aan wisselende temperaturen, waarbij de meetfouten voorspelbaar en zo gering mogelijk moeten zijn.

refitec


Refitech>