Biologische brugEerste biologische brug


2012, oktober, Op 11 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is in de Eendragtspolder in Zevenhuizen de eerste biologische composietbrug ter wereld geplaatst.

Het Rotterdamse bruggenbedrijf FiberCore Europe heeft met een door DSM ontwikkelde bioharscomposiet  - Synolite 7500 - deze eerste biologische composietbrug ter wereld vervaardigd. Voor de ontwikkeling van de nieuwe biologische hars – die wordt gemaakt op basis van mais – heeft DSM een intensief onderzoeks- en ontwikkeltraject achter de rug.
Volgens de betrokken parijten gaat het gebruikte materiaal 100 jaar mee en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Hoofdaannemer GMB Civiel B.V. heeft gekozen voor bruggen van composiet omdat deze een gunstige bijdrage leveren aan CO2-reductie. Ze passen perfect in hun duurzame beleid. Deze eerste biologische composietbrug met hars op basis van maïs levert een nog grotere milieuwinst op.

De brug maakt deel uit van een serie van zes composietbruggen in het nieuwe natuurgebied dat ten noorden van Rotterdam wordt ingericht.

Meer (pdf)>
www.fibercore-europe.com>
Synolite 7500 (pdf)>