Wooden Wall DesignHet investerings- en ontwikkelingsagentschap van Letland presenteerde verschillende innovatieve bedrijven en producten, waaronder die van Wooden Wall Design (WWD), een merknaam van het bedrijf AW Latvia uit Smiltene, Letland. WWD is gespecialiseerd in decoratieve houten panelen voor wandbekleding. De houten componenten zijn gemaakt van verschillende houtsoorten, in verschillende lengte, breedte en dikte. Dat wordt vaak allemaal gecombineerd in één artikel, met verschillende kleuren - van grijs tot bruin, van lichtgeel tot zwart. Soms in het hout oud, en jaren lang gevormd in de zon, regen en wind. De wandafwerkingspanelen zijn een handgemaakt.

WWD heeft twee productlijnen: zogenaamde 'teruggewonnen houten panelen' en 'massieve houten panelen'. 'Teruggewonnen (of antiek) hout' is, zoals de naam al doet vermoeden oud hout, dat is hergebruikt. Dat geeft de planken een karakteristiek oppervlak, verschroeid door de zon en gehard door de regen en wind, soms met scheuren en oude spijkergaten.

‘Massief houten’ panelen zijn gemaakt van nieuw hout.
WWD heeft inmiddels twintig verschillende wandbekledingproducten ontwikkeld die allemaal variëren in textuur, reliëf, ruwheid en natuurlijk in kleur.

Meer informatie: http://woodenwalldesign.com/en>

Brochure>