Bouwstenen van oude PET-flessenEcoInclusión is een non-profitorganisatie uit de stad Alta Gracia, provincie Córdoba, Argentinië. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door een groep jonge mensen die volgens eigen zeggen de bouw van een rechtvaardigere en duurzamere samenleving willen bevorderen. De organisatie werkt aan het terugdringen van PET-afval, en wel door de productie van bakstenen gemaakt van plasticafval, PET-flessen in dit geval. Doel is volgens EcoInclusión drieledig: reductie van afvalplastic, goedkope bouwmaterialen voor kwetsbare sectoren van de samenleving en het vergroten van het bewustzijn bij de bevolking wat betreft het belang van recycling.
De stenen zijn inmiddels gecertificeerd door de VN-Habitat. Ze werden ontwikkeld en gepatenteerd door Ceve-Conicet, Villa Siburu - Córdoba, Argentinië. De stenen met gerecycleerde PET-plastic zijn volgens Ceve geschikt voor voor buiten- en binnenmuren. Ze worden gemaakt van een mengsel van PET-plastic deeltjes van wegwerpflessen, Portland-cement en additieven.
Twintig flessen gerecycled plastic zijn nodig om een ​​baksteen te produceren, die eigenschappen heeft zoals die van een baksteen, maar lichter is en beter presteert op het vlak van thermische isolatie.

Innovatieve Materialen nummer 1 2018