DDW: MX3D wint Design Research AwardDe 3D-geprinte stalen brug van MX3D viel tijdens de Dutch Design Week in de prijzen en wel in de categorie Design Research. Het gaat om een stalen brug die 3D geprint is door robots en die binnenkort als eerste stalen brug ter wereld in het centrum van Amsterdam wordt geplaatst.
Het project is een initiatief van de Nederlandse start-up MX3D en is bedacht door ontwerper Joris Laarman. De ontwikkeling kwam tot stand met partners als Arup, Autodesk, Heijmans, ArcelorMittal en Imperial College London.
‘De door Joris Laarman en MX3D verworven vorm- en materiaalvrijheid triggert nauwelijks te bevatten vergezichten,’ oordeelde de jury.
De brug wordt over de gracht van de Oudezijds Achterburgwal geplaatst. Een doorbraak voor de innovatieve mogelijkheden van (grootschalig) 3D-printen: de introductie van deze techniek bij een publiek gebruiksobject vergroot de maatschappelijke bekendheid en inburgering van deze techniek. Het project symboliseert volgens de jury van DDW de snelheid waarmee deze nieuwe techniek en mogelijke toepassingen zich ontwikkelen.

www.mx3d.com