Hempro:
bouwen en isoleren met één materiaal

IsoHemp, leverancier van bouwblokken op basis van hennepvezels, vestigde tijdens de Gevel 2018, Ahoy Rotterdam, de aandacht op haar Hempro-systeem, waarmee volgens het bedrijf bouwen en isoleren met één materiaal mogelijk is.

De in België geproduceerde IsoHemp hennepblokken bestaan bestaat uit hennepscheven (80 procent) en een mengsel van luchtkalk (9 procent) en hydraulische kalk (11 procent). Het product wordt gegoten in een mal, geperst, daarna aan de lucht uitgehard en gedroogd zonder warmtebron.

De IsoHemp hennepblokken worden gebruikt voor thermische en akoestische isolatie en werkt vochtregulerend. Te gebruiken voor nieuwbouw (met structuur) of binnen- en buitenrenovatie. Ze worden toegepast in de vorm van metselwerk voor het vullen, het omhullen van gebouwen of als scheidingsmuren. De IsoHemp hennepblokken worden gelijmd met IsoHemp lijmmortel in dunne voegen van 3 mm.

De hennepblokken zijn zelfdragende, isolerende elementen, in principe zonder constructieve eigenschappen. Het Hemprosysteem maakt het nu mogelijk de blokken toch constructief te gebruiken. Daartoe ontwikkelde het bedrijf een aantal producten - het U-blok, voorgeboord blok en verbindingsblok - die in wezen fungeren als betonbekisting. Met het IsoHemp-systeem wordt een betonnen structuur op een slimme manier geïntegreerd met de hennepvezel-blokken. Zo ontstaat volgens IsoHemp een homogene constructie met alle eigenschappen en pluspunten van het product: warmte- en geluidsisolatie, brandwerendheid en regulering van vocht. Dankzij hun grote afmeting en hun lichte gewicht kunnen de hennepblokken snel worden geplaatst waardoor er minder bouwtijd nodig is. Volgens IsoHemp lost het Hempro systeem allerlei technische problemen op en maakt het het mogelijk om verschillende bouwtypes uit te voeren, zowel voor specifieke projecten als voor eengezinswoningen.

www.isohemp.nl>

Download brochure>