Acute Acoustics

 

Acute Acoustics, een ontwerp van David Fritz, Siri Mulleners en Saskia Tideman van de TU Delft is de winnaar van de Concrete Design Competition 2019-2020. Het thema van de prijsvraag was FORM-WORKS, waarbij studenten gevraagd werd de eigenschappen van beton te verkennen die te maken hebben met het vorm- en/of textuur geven aan beton voor hun project. 36 inzenders werden beoordeeld door een vakkundige jury en op 26 november werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een break-out sessie op het online BetonEvent.

David Fritz, Siri Mulleners en Saskia Tideman van de TU Delft bedachten een modulair element van beton met geluidsabsorberende vorm en textuur waarmee door slimme stapeling een esthetische geluidswal te maken is. Ze ontwikkelden daarvoor een speciale mal. De jury waardeerde vooral het feit dat de studenten onderzoek hebben gedaan naar de vormen die geluid beïnvloeden en op basis daarvan hun module vormgaven. Het thema van FORM-WORKS was volgens de jury goed ingevuld in dit project: zowel in het kiezen van de vorm van de module zelf als het esthetische geheel van de wand en de technische uitwerking van de mal.
Andere winnaars waren: Velvet Concrete, een idee van Michiel Derikx en Koen van Dijk van de TU Eindhoven en Multi Façade, een ontwerp van Clara Beckers, Jemina Gar Man Lai en Hannah Jade Zhu van de TU Delft. Een eervolle vermelding was weggelegd voor Het ontwerp ‘Chainlink’ van Kyra Heijblom en Rick Wassenaar van de TU Eindhoven.

Meer over Acute Acoustics>


Meer in Innovatieve Materialen nummer 6 2020

Nog meer bij Tektoniek>