3D-geprint beton op Holland Festival

 
Gerda van Ekris

2017, juni - Begin juni heeft Bruil het eerste grote 3D-printproject opgeleverd. Tussen 9 en 24 juni was het 3D-geprinte kunstwerk te zien op het Museumplein in Amsterdam, tijdens het Holland Festival.
Het ontwerp is gemaakt door het architecten/kunstenaarscollectief 'åyr' uit Londen. Het bestaat uit 82 unieke geprinte elementen die samen een dorpje van twaalf huisjes vormen. Ieder huisje heeft een eigen kleur en in elk muurtje is een tekst geprint.
åyr werkte samen met grafisch ontwerper Fabian Harb aan een printbaar lettertype en vroeg de New Yorkse curator Harry Burke om een selectie van fragmenten uit gedichten van Joan Larkin, Mei-mei Berssenbrugge, Carry van Bruggen, Sophie Collins en Bhanu Kapil.

Het nieuwe werk op het Museumplein is gemaakt in opdracht van het Holland Festival en het Stedelijk Museum. De bedoeling is dat het kunstwerk op tournee gaat lang andere internationale festivals.
Bruil zegt flinke voortgang te boeken op het gebied van de 3D-print revolutie in de bouwindustrie, in het bijzonder op het gebied van architectonisch beton. Het bedrijf print in hoge resolutie en ontwikkelde printmaterialen in wit en kleur.
Bovendien ontwikkelde Bruil software waarmee het 3D-model van de architect moeiteloos kan worden omgezet in print.

www.bruil.nl>

Bruil